Web Analytics Made Easy - Statcounter

یادم می‌آید وقتی با او تماس گرفتم روزهای آخر عمرش بود؛ دوست داشت زودتر برگردد و "سنجرخان" را هم برای تلویزیون می‌ساخت، همان‌طور که در آخرین گپ و گفت نگرانی‌اش را ابراز کرد اما تلویزیون بعد از عاشورا، آخرین یادگاری‌اش را کلید می‌‌زند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، تلویزیون مردادماه سال 1397 یکی از سرمایه‌های گرانسنگش را از دست داد؛ کارگردان متعهدی که فراتر از پول و مادیات، عمرش را برای کارهای ماندگار می‌گذاشت و از این جهت خیلی کارنامه پرتعدادی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  او اندیشه و تعالی در فرهنگ و هنر را توأمان جلوی دوربین می‌برد؛ وقتی به مقوله استعمار انگلیس می‌رسید تعارفات را کنار می‌گذاشت و به قول دوستانش اذیت و آزارهای مدیران صداوسیما را به جان می‌خرید تا مردم «کیف انگلیسی» و «کلاه پهلوی» ببینند. می‌توانست  مثل بسیاری از کارگردانان دیگر عافیت‌طلبی را در دستور کار خودش قرار دهد و کارنامه‌اش، مملوء از سریال‌های آپارتمانی سطحی شود. 

همین چندی پیش مثل خیلی از اوقات دیگر تلویزیون از آثار سیدضیاءالدین دری بهره برده و می‌برد اما هنوز هم سؤال است که چرا مثل خیلی از هنرمندان دیگر نه در زمان حیات بلکه بعد از درگذشت سیدضیاء هم هنوز گرامیداشتی برای این کارگردان کاربلد و خالق سریال‌های ماندگار نگرفته است؟ مردی که تا آخرین لحظه زندگی‌اش از مبارزه‌های شخصیت‌های بزرگ تاریخی علیه استعمار انگلیس نوشت و "سنجرخان" را به عنوان آخرین یادگاری‌اش برای صداوسیما گذاشت و اجل مهلت نداد خودش پشت دوربین قرار بگیرد و با آن ظرافت کاری، برگ زرین دیگری به کارنامه کاری‌اش اضافه کند. 

سال گذشته که مراسم یادبود برای سیدضیاءالدین دری گرفته شد هیچ‌کدام از مدیران صداوسیما حضور نداشتند حالا در این دوران کرونایی نمی‌توانند یادبود تلویزیونی برای این کارگردان متعهد برگزار کنند؟ برنامه‌ای یا آیتمی از کارها و آثارش را مرور کنند تا بسیاری از کارگردانان امروز با پیشه این بزرگمرد عرصه فرهنگ و هنر آشنا شوند که چرا عمرش را پایِ کارهایی مثل "کیف انگلیسی" و "کلاه پهلوی" گذاشت؟ در صورتیکه می‌توانست مثل خیلی‌های دیگر کارهای آپارتمانی چند ماهه اما با سود بیشتر بسازد. 

سیدضیاء سناریوهایی را برای کارگردانی به دست می‌گرفت که هرکدام فصل مهمی از تاریخ ایران را به نمایش درآوردند. کاری که امروز باید تلویزیون همّ و غمّش را برای ساخت چنین آثاری بگذارد به جای این همه تعدد و شلوغی آنتنِ بی‌محتوا، هر چند سال یکبار کارهای ماندگار این چنینی برای تاریخ کاری تلویزیون به ثبت برساند. از کارگردانان و هنرمندانی همچون سیدضیاء بهره ببرد و در کنار خودش داشته باشد؛ حتی تربیت کند که در کنار دقت‌نظر و نگارش سناریوهای علمی، آگاهانه جهت‌گیری‌های ملی، اسلامی و انقلابی را در دستور کارش قرار می‌داد. 

وقتی روزهای آخر عمرش با او تماس گرفتم از آخرین وضعیت جسمی‌اش با خبر شوم تمام نگرانی‌اش به سرانجام رسیدنِ "سنجرخان" بود. چون علاوه بر ارزش هنر، فرهیختگی، شاخص‌های انسانی و بشری برایش اصل مبارزه با بیگانه و تقابل با بیگانه‌پرستی اهمیت بسزایی داشت. همان کارهایی که به تعبیر خود «سیدضیاء» در جریان تولید بارها به بن‌بست‌ها و موانع متعددی خورد تا این کارگردان نتواند دغدغه‌های مبارزه‌گونه‌اش با استکبار را به سرانجام برساند اما با سختی "کیف انگلیسی" و "کلاه پهلوی" ساخته و ماندگار شدند. 

آیندگان حتماً سیدضیاء را هنرمند خلاق، مبتکر و کارگردانی مولف و آرمان‌خواه خواهند شناخت هرچند مدیران‌مان به فاصله گرفتن از کاربلدها و حرفه‌ای‌ها ادامه می‌دهند؛ کماکان به سلبریتی‌ها بیشتر از دغدغه‌مندان و دلسوزان عرصه فرهنگ و هنر علاقه‌مندند و فرصت را در اختیار اینستاگرامی‌ها هم قرار داده‌اند. 

نسل جدید ما به این اندیشه‌ها و آگاهی‌ها نیاز دارد اما به واقع تلویزیون قدر سیدضیاءالدین دری‌ها را ندانسته کما اینکه امروز در اولویت تلویزیون کارهای ماندگار و بزرگ نیست. به همین‌خاطر از سلبریتی‌ها و بازیگران حتی برای اجرای برنامه‌های تلویزیونی استفاده می‌کند. تلویزیون اگر دنبال کار با کیفیت و آرمان‌خواهانه بود حتماً در برنامه‌سازی و استفاده از مجری هم دقت می‌کرد تا به هرکسی در تلویزیون جمهوری اسلامی تریبون نرسد!

آخرین وضعیت سریال "سنجرخان"/ بعد از عاشورا کلید می‌خورد

"سنجرخان" این روزها در حال آماده شدن برای آغاز تصویربرداری است، به قول رئیس سیمای استان‌ها بازیگران انتخاب شده‌اند اما قراردادهایشان قطعی نشده است.  آخرین یادگاری سیدضیاءالدین دری در 26 قسمت 40 دقیقه‌ای طراحی شده است. به تعبیر تهیه‌کننده و رئیس سیمای استان‌ها اعلام کرده‌اند براساس تقویم پیش برویم و مشکلی پیش نیاید می‌توانیم تا پایان امسال تصویربرداری را به پایان برسانیم و برای اوایل سال آینده و بعد از عاشورای حسینی به مناسبت سالگرد این مبارز کردستانی روی آنتن برود. 

رئیس مرکز سیمای استان‌ها درباره آخرین وضعیت "سنجرخان" و انتخاب بازیگران سریال به خبرنگار خبرگزاری تسنیم،  گفت: تیم حرفه‌ای مشغول کارند تا مقدمات کار را فراهم کنند به لطف خدا نیمه شهریورماه همزمان با سالگرد سنجرخان که البته در عاشورای حسینی به شهادت رسیده‌اند، کار کلید بخورد. پیش‌بینی‌مان این است قبل از پایان سال تصویربرداری تمام شود و ابتدای سال دیگر یا بهار و یا همزمان با ایام شهادت "سنجرخان" بعد از عاشورا روی آنتن برود. قطب‌الدین صادقی هم ناظر کیفی پروژه است و هم از بازیگران سریال؛ چون قراردادها نهایی نشده و جلوی دوربین نرفته‌اند فعلاً نام بازیگران را نمی‌آوریم. حتماً بهترین بازیگران استانی و ملی را به کار می‌بریم، چون پروژه ارزشمندی است و بعد از سه، چهار سال تلاش مرحوم ضیاءالدین دری و حالا با کارگردانی مثل محمدحسین لطیفی کار کلید می‌خورد. 

* سنجرخان وزیری، مشهور به سردار اکرم، در زمانی که روس‌ها مناطق مختلف ایران از جمله کردستان را اشغال کرده بودند، با آگاهی از عمق بحران و فشارهای زیاد اشغالگران، ابتدا با فرستادن نامه‌هایی به حاکم سنندج و کسب اجازه، درخواست اذن جنگ کرد و بعد از ناامید شدن از حمایت آنها، در آغاز کار، به جنگ با قشون انگلستان برخاست و با شکست انگلیسی‌ها، راه جنگ با روس‌ها برای او هموارتر شد. او با اتکا به نیروهای مردمی روستاهای اطراف سنندج، راهی میدان نبرد با روس‌ها شد.

تاریخ این مرز و بوم به ویژه در دو سده اخیر، مملو از حوادث ریز و درشت و تلخ و شیرین است که بیشتر آنها با مبارزات ملی و منطقه‌ای، علیه استبداد و استعمار عجین شده، مبارزاتی که معیار و محک روحیه آزادی‌خواهی و آزادگی مردم ایران بوده و دستاوردهای فراوانی داشته است. مقابله با زیاده‌خواهی‌های بیگانگان و مبارزه مسلحانه با عوامل خارجی و مزدوران داخلی آنها، بخش مهمی از این مبارزات را تشکیل می‌دهند و در این بین، چهره‌های شاخصی وجود داشته‌اند که رهبری خیزش‌های مردمی بر عهده آنها بوده است، شخصیت‌هایی همچون سنجرخان وزیری که حالا دستمایه تولید سریالی با همین عنوان شده است.

اخبار تلویزیون| 81 انیمیشن ویژه محرم روی آنتن/ "خونه به خونه2" به تلویزیون آمدحسینیه ایران در شبکه‌های استانی تلویزیون + جزئیات برنامه‌ها و سریال‌هابیژن بنفشه‌خواه: به‌خاطر تسمخر ماهواره فحش خوردیم/ تلویزیون از دلسردی طنازان جلوگیری کند

انتهای پیام/

 

R1515/P/S4,1430/CT7 واژه های کاربردی مرتبط کارگردانان سینما و تلویزیون ایران سریال ایرانی رسانه ملی سینمای ایران تلویزیون بیشتر بخوانید... "با بابا" برنامه جدید شبکه نسیم/ "یه تیکه زمین" سریال محرمی شد + فیلم سریال محرمی شبکه سحر مشخص شد/ نگاهی به سریال‌های سیما قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان بیشتر بخوانید... "با بابا" برنامه جدید شبکه نسیم/ "یه تیکه زمین" سریال محرمی شد + فیلم سریال محرمی شبکه سحر مشخص شد/ نگاهی به سریال‌های سیما واژه های کاربردی مرتبط کارگردانان سینما و تلویزیون ایران سریال ایرانی رسانه ملی سینمای ایران تلویزیون پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی ۱ استفتاء جدید رهبر انقلاب درباره "رانت اطلاعاتی در بورس" ۲ قصص قرآن | سرنوشت بازماندگان قوم لوط در غرب ۳ پنج نکته درباره سریال آقازاده/ حق طلبی با پراید ایراد دارد؟! ۴ رمزگشایی ارتباط ساواک با انجمن حجتیه در "سرچشمه"/ ماجرای گرفتن استعلام ساواک از انجمن حجتیه ۵ نگاهی نزدیک به کشوری اسرارآمیز به نام کره شمالی ۶ رئیس صداوسیما: بالای ۸۰ درصد مردم به رسانه‌ملی توجه دارند/ ۱۲ شهریور شروع دفاع‌مقدس در تلویزیون ۷ از نماز حاج‌قاسم در کرملین تا ترس اوباما از نام سردار/ نگاهی به سبک زندگی «سلیمانی عزیز» ۸ طرح وزارت ارشاد برای نمایشگاه مجازی کتاب مهمترین اخبار فرهنگی طرح وزارت ارشاد برای نمایشگاه مجازی کتاب بیژن بنفشه‌خواه: به‌خاطر تسمخر ماهواره فحش خوردیم/ تلویزیون از دلسردی طنازان جلوگیری کند مجوزِ بحث‌برانگیز دیگری؛ چرا به برنامه "شهاب حسینی" سازمان سینمایی مجوز داد؟ تولیدکننده داخلی باز هم ضربه واردات را خورد/ واردات کاغذ کاربن لس با تعرفه چاپ و تحریر مهمترین اخبار تسنیم روحانی: رئیس جمهور آمریکا بدترین خباثت‌ها و جنایت‌ها را در حق ملت ایران مرتکب شده است شیوه‌‌نامه‌‌‌‌ بهداشتی برگزاری کنکور سراسری اعلام شد عطوان: سیلی محکم شورای امنیت افول آمریکا را اثبات کرد/ ایران نسخه ترامپ در انتخابات را پیچید عربستان|افشای درخواست بن‌سلمان از آمریکا به عنوان پیش شرط عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی آسمان کابوس صهیونیست‌ها؛ ثبت ۱۷ مورد آتش سوزی در اراضی اشغالی درپی پرتاب بالن‌های آتش‌زا درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS اینستاگرام توییتر فیسبوک   آپارات   بیسفون   سروش   ویسپی   آی‌گپ
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سریال ایرانی رسانه ملی سینمای ایران تلویزیون سریال ایرانی رسانه ملی سینمای ایران تلویزیون سیدضیاءالدین دری آخرین یادگاری سریال محرمی کیف انگلیسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۸۹۸۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حرف‌های جنجالی بازیگر مشهور که صداوسیما اصلا قبول ندارد

اعتماد نوشت: بهنام تشکر به‌تازگی در برنامه «زودیاک» که در شبکه نمایش خانگی پخش می‌شود، حضور یافته و از بازیگران اصلی است.

گفت‌وگوی زیر به این مناسبت با او انجام شده است.

دلیل حضورتان در برنامه زودیاک، علاقه به بازی مافیاست یا حضور در یک گیم شو به عنوان یک تجربه متفاوت در قالب تصویر؟

من بازی مافیا را دوست دارم و از اولین نفراتی بودم که در تلویزیون مافیا اجرا کردم و گاد بازی بودم. هرچه سری‌های جدیدتری از مافیا تولید شد، نقش‌های بیشتری روی کار آمد که برای من جذاب بود. زودیاک هم سناریوی جذاب و متفاوتی داشت و وقتی دوستان دعوت کردند تصمیم گرفتم که در برنامه زودیاک باشم.

گرداندن بازی مافیا را بیشتر دوست دارید یا بازی کردن را؟

گرداندن بازی را بیشتر دوست دارم. اینکه سفید باشم برایم لذتبخش‌تر است.

نظرتان در مورد مدل اجرا و گردانندگی محمد بحرانی در زودیاک چیست؟

محمد را خیلی زیاد دوست دارم و به نظرم در هر جایی که قرار می‌گیرد، مخاطب همراهش است. فکر می‌کنم در فصل اول زودیاک، کمی با احتیاط گرداندن بازی را پیش می‌برد و مراعات بازیکن‌ها را می‌کرد. اطمینان دارم که خودش هم به این فکر کرده و در فصل دوم، به تغییر مدل گردانندگی بازی فکر کرده است.

از تجربه کار در نمایش خانگی و تفاوتش با تلویزیون بگویید؟

من تقریبا جزو اولین نفراتی بودم که نمایش خانگی را با سریال ساخت ایران تجربه کردم. ساخت ایران اولین سریالی بود که به صورت دی وی دی منتشر شد. این دو مدیا، تفاوت‌های مشخصی دارند. محدودیت‌های صدا و سیما، فیلمنامه‌هایی که تثبیت می‌کند، ناظران پخشی که دارد با نمایش خانگی متفاوت است. فضای کار در پلتفرم‌ها راحت‌تر است و به این واسطه، کارگردان‌ها، نویسنده‌ها به تبع آن بازیگران دست‌شان در کار بازتر است. این‌ها مواردی است که همه می‌دانند و البته خیلی هم پیچیده نیست.

به عنوان کسی که بخش زیادی از تجربیات کاری‌اش را به نقش‌آفرینی در سریال‌های تلویزیون اختصاص داده، ممکن است که شما هم مثل خیلی‌ها، نگران حال این روز‌های تلویزیون باشید. از نظر شما تلویزیون چطور می‌تواند به وضعیت سابقش برگردد؟

تلویزیون باید به همه نظرات مردم توجه کند و برای همه اقشار مردم برنامه بسازد، نه فقط برای عده‌ای خاص. مدیران تلویزیون فعلی، تمرکزشان را بر چیز‌هایی گذاشته‌اند که فقط و فقط خودشان قبول دارند در حالی که خودشان هم خیلی خوب می‌دانند که بخش زیادی از مخاطب‌شان را از دست داده‌اند و به نظر می‌رسد که با این شیوه‌ای که پیش می‌روند، خیلی هم برای‌شان مهم نیست. امیدوارم که این مدیران عزیز، تجدیدنظری در روند سیاستگذاری‌شان داشته باشند که تلویزیون مثل دهه هشتاد یا حتی اوایل دهه نود، دوباره به اوج خودش برگردد و با سریال‌های پرطرفداری مثل ساختمان پزشکان و دودکش و باقی سریال‌های خوب و موفق، مردم و مخاطب را برای خودش حفظ کند. من فکر می‌کنم مردم هنوز هم انتظار دارند تلویزیون به رسانه اصلی و ملی همه افراد جامعه تبدیل شود.

به سریال ساختمان پزشکان اشاره کردید؛ تیم سازنده این سریال، تجربیات خوبی در تلویزیون رقم زدند. به نظرتان جای خالی چهره‌های دهه‌های قبل چقدر در تلویزیون احساس می‌شود؟

به نظرم بیشتر از جای خالی کسانی که در آن سریال‌ها یا برنامه‌ها کار می‌کردند، جای خالی برنامه‌های‌شان احساس می‌شود. این وضعیت، نتیجه مدل تصمیم‌گیری فعلی است. اتفاقا همان عوامل الان تجربیات‌شان بیشتر شده و ممکن است در شرایط مطلوب، خیلی بهتر از قبل کار کنند. باز هم تأکید می‌کنم که تصمیمات تلویزیون مهم است و به نظرم خیلی هم جرات و جسارت ویژه‌ای نمی‌خواهد. به هر حال آن برنامه‌ها و سریال‌های خیایان خلوت کن در همین تلویزیون، تولید و پخش شده‌اند.

ترجیح‌تان کار در فضای کمدی است یا جدی؟

در حال حاضر به فضای کمدی نمی‌توانم فکر کنم و راستش اصلا کمدی در من گم شده و دلایلش را هم همه می‌دانیم. اما به دور از شرایط فعلی، فضای جدی و درام را بیشتر دوست دارم.

دیگر خبرها

  • بازیگری متفاوت عمو پورنگ؛ منتظر این سریال در نمایش خانگی باشید
  • ساخت سریال‌های جدید «الف ویژه» در دستور کار تلویزیون
  • سریال‌های جدید تلویزیون/ از بدل علی مشهدی تا نمایش توان علمی کشور
  • شنیدن ملودی‌های شریف روی نُت «رعنا»/ موسیقی خوب برای سریال خوب است
  • شنیدن ملودی های شریف روی نُت «رعنا»/ موسیقی خوب برای سریال خوب
  • عمو پورنگ به «لالایی» نزدیک شد و تلویزیون به سریالی فوتبالی!
  • پیشنهاد تماشای «افعی تهران» در تلویزیون
  • حرف‌های جنجالی بازیگر مشهور که صداوسیما اصلا قبول ندارد
  • دست پر تلویزیون برای بهار و تابستان پیش رو / سریال‌های جدید آنتن را پررونق می‌کنند؟
  • سریال‌های جدید آنتن را پررونق می‌کنند؟